Ingyenes
házhozszállítás 15.000 Ft felett
Szállítás akár egy
munkanap alatt
Hivatalos
partner
Online
kártyás fizetés
10 éves
tapasztalat

Kategóriák

Szállítás

Fizetési megoldás

ÉKSZEREK TISZTÍTÁSA - ÁPOLÁSI ÚTMUTATÓ

PANDORA ápoló készlet megvásárlása itt

A PANDORA elkötelezett híve a kiváló minőségű ékszereknek. Minden egyes kézzel megmunkált ékszert magasan képzett mesteremberek készítik, akik szakértelemmel alkotják meg a modern, stílusos és nőies PANDORA ékszereket sterling ezüstből, 14 karátos aranyból vagy a különleges PANDORA Rose fémötvözetből.

Az eredeti PANDORA ékszerek egy életen át kiállják az idő próbáját, az ápolókészlet pedig gondoskodik róla, hogy mindig teljes fényükben pompázhassanak. Az ékszerek nem megfelelő módon való ápolása, karbantartása érvénytelenítheti azok garanciáját.

 

 

PANDORA ápolókészlet (PC003) tartalma:

 

KARKÖTŐK ÉS KLIPEK KINYITÁSA

A karkötők vagy a klipek zárjai egyszerűen nyithatók kézzel is. Fordítsd magad felé és tedd az ujjadat a kapocs kis nyílásához, majd a másik kezeddel, egy erősebb mozdulattal nyomd meg a kapcsos zárat, miközben becsúsztatod a körmödet a zár belsejébe. Nyomásra a zár felpattanva kinyílik. A PANDORA zárnyitón kívül egyéb más kiegészítő használata nem ajánlott. 

A PANDORA zárnyitó tökéletesen nyitja a PANDORA ékszereket és kapcsos zárakat anélkül, hogy azokat megsértené. 

A PANDORA zárnyitóval hasonlóan nyithatod ki a PANDORA ékszereket, mint kézzel. Helyezd a szív formájú nyitót a zár vizszintesen elhelyezkedő nyílásába, majd nyomd lefelé finoman, de határozottan. Nyomásra a zár felpattanva kinyílik. A klipek kinyitása szintén ezzel a technikával történik. 

AZ ÉKSZEREK MEGÓVÁSA


A nedvesség, a meleg és az izzadság az ékszerek korróziójához vezethet, ezért ajánlott fürdés, szaunázás, úszás és sportolás előtt azokat levenni. Hasonlóképpen a smink, a krémek, a hajlakk, a parfüm és a háztartási vegyszerek is felgyorsíthatják az ékszerek rongálódását.

Hogy még tovább megmaradjon az ékszerek eredeti fénye, javasoljuk, hogy csak reggel, indulás előtt vedd fel azokat és amint hazaértél, helyezd a megfelelő tasakba.

 

AZ ÉKSZEREK TÁROLÁSA

Hogy elkerüljük a karcolódást és más rongálódást, az ékszereket egymástól külön, az ápolókészletben is megtalálható homályosodást gátló tasakban (fekete), vagy egy külön dobozban érdemes tárolni. Ezzel minimálisra csökkentheted a karcolódást és más károsodás esélyét és megóvhatod az ékszert attól, hogy elveszítse eredeti fényét. 

A PANDORA Rose termékekhez használd a fehér tasakot, amelyet szintén megtalálod az ápolókészletben. Figyelj arra, hogy ne pakold tele a tasakot. 

AZ ÉKSZEREK FÉNYESÍTÉSE


Habár a sterling ezüst ékszerek kiállják az idő próbáját és sokáig megőrzik eredeti ragyogásukat, idővel azok is homályosabbá válhatnak, mivel reakcióba lépnek a levegő alkotóelemeivel.

Az ezüstökhöz ajánlott polírkendővel való rendszeres ápolás segít megőrizni az ékszer eredeti ragyogását és megóvni azokat a homályosodástól, de az esetleges karcolásokat nem fogja eltávolítani.

A polírkendő bármely PANDORA ékszer ápolására alkalmas. A megfelelő polírkendő és a lágy, körkörös mozdulatok kombinációja eltávolítja az esetleges szennyeződéseket.

 

Az ápolókészlet két polírkendőt tartalmaz:

 

A fehér polírkendő puha anyagból készült, olyan mint egy  velúr kendő.

 

 

A fekete polírkendő szintén ugyanilyen puha textilből készült, azzal a különbséggel, hogy kémiai kezelésen esett át: egy karcolásmentes, mikroszemcsés polírozó és tisztítófolyadékkal van átitatva. Minden egyes polírkendő 0,03% nátrium-hidroxidot tartalmaz, amely nagyon hatéknyan távolítja el a szennyeződéseket és a homályosságot. Ne használd PANDORA Rose és más futtatott ékszereken!

AZ ÉKSZEREK TISZTÍTÁSA


A PANDORA ékszerek tisztításához oldj fel egy kevés folyékony szappant kézmeleg vízben, majd
használd az ápolókészletben található puha kefét.

Ha az ékszer erősen szennyezett, tisztítás előtt hagyd 10 percig állni a szappanos oldatban, végül egy puha ruhával töröld szárazra.


OTTHONI ÁPOLÁS


Nem javasoljuk a háztartási szerek, mint például a fogkrém vagy a szódabikarbóna használatát, hiszen vissza nem fordítható károsodást okozhat az ékszeren. A fogkrém korrodálódást okozhat, a
szódabikarbóna pedig savas szer, amely szintén megrongálhatja az ékszereket.

 

OXIDÁLT STERLING EZÜST


Az erőteljes polírozás kerülendő az oxidált ezüst ékszereken, mivel így az ékszer elveszítheti vintage jellegét. Az ezüsttisztító és polírozó folyadékok használata, valamint az ultrahangos tisztítás sem javasolt az oxidált ezüst ékszereken. Idővel az oxidált hatás csökkeni fog, de ékszerész segítségével visszaállítható.

 

FUTTATOTT ÉKSZEREK


A futtatott ékszereket egy puha ruhával javasoljuk óvatosan áttörölgetni, hogy megőrizzük a fedőréteg épségét. Az erős polírozás, ezüsttisztító szerek és az ultrahangos tisztítás károsíthatja a futtatott ékszereket.

Az érdes felületű tárgyakkal való érintkezést is kerülni kell. A futtatott felületű ékszerek kopása természetes folyamat.

 

 

KÖVEK


A köves ékszereket körültekintően kell kezelni, amikor nem hordjuk, tároljuk őket más ékszerektől elkülönítve.

Tisztításukhoz használj szappanos csapvizet és a puha kefét. Ha ultrahangos tisztítást végzel, körültekintően kövesd az adott kőre vonatkozó használati útmutatót. Az édesvízi tenyésztett gyöngyök és más törékenyebb kő esetében mindenképp kerüljük.

 

ÉDESVÍZI TENYÉSZTETT GYÖNGY


Az édesvízi tenyésztett gyöngy különleges ápolást igényel. Ne áztasd hosszabb ideig és ne használj hozzá tisztítószereket sem. A puha kefe vagy a fehér polírkendő tökéletes megoldás a tisztításukra.

Ne használj ezüsttisztító szereket és kerüld a sminkkel, krémekkel és más kémiai
szerekkel való érintkezést.


TŰZZOMÁNC


A PANDORA által használt tűzzománc nem tartalmaz üveget, ezáltal élettartama még hosszabb. Tisztításához szappanos vizet és a puha kefét vagy a fehér polírkendőt ajánljuk.

ÜVEG


A mindennapos ápoláshoz egyszerűen törölgesd át az ékszert a fehér polírkendővel.

Tisztítsa szappanos vízzel és puha kefével, majd öblítsd le csapvízzel és töröld szárazra egy tiszta, puha ruhával. Ha az üveg homályossá válik, csak dörzsölj bele egy kis ásványi olajat majd töröld át a felületet egy tiszta ruhával.

A nedves polírkendőt csak a fém részeken használd. Az ultrahangos tisztítás kerülendő.

BŐR

A napi tisztításhoz a bőr ékszereket töröld át a fehér polírkendővel. A víz vagy az erős tisztítószerek elvonják a bőrből a természetes olajokat, amelyek merevvé és töredezetté teszik az
ékszert. Válassz enyhe, vegyszermentes tisztítószereket vagy nyeregszappant. A szennyeződéseket próbáld meg minél hamarabb eltávolítani. A bőr ékszereket ne tedd ki közvetlen hőhatásnak!


TEXTIL ÉKSZEREK

A PANDORA textil ékszerek természetes vagy szintetikus anyagból készülnek. Ne áztasd őket vízben, mert az károsodást okozhat.


SZILIKON ELEMEK

Egyes PANDORA ékszerek szilikonbetétet tartalmaznak (például az ESSENCE COLLECTION charmok). Az ilyen ékszereknél kerüljük az ezüstpolírozó és az ezüsttisztító szerek használatát, ne tegyük ki őket hirtelen hőváltozásnak, hiszen ezek gyengítik a szilikon tapadóerejét.

Tisztításhoz használjunk enyhén szappanos, langyos vizet és a puhakefét, majd öblítsük le tiszta vízzel.

A Moments charmokat ne viselje az ESSENCE COLLECTION karkötőkön! Az ékszerek nem megfelelő ápolásából vagy viseléséből származó károkért a PANDORA nem vállal garanciát.


PANDORA ROSE

A különleges PANDORA Rose ékszerek 14 karátos rózsaarannyal futtatott, réz és sterling ezüst fémötvözetből készültek. Ezek az innovatív eljárással készült ékszerek különleges bánásmódot igényelnek, de a következő javaslatokkal sokáig megőrzik eredeti szépségüket.

Az ékszerek eredeti ragyogását a fehér polírkendő rendszeres használatával őrizheted meg. A tisztításhoz használd a puha kefét és enyhén szappanos csapvizet. Végül öblítsd le tiszta vízzel és töröld szárazra egy puha kendővel. A makacs szennyeződések eltávolításához áztasd az ékszereket körülbelül 10 percig enyhén szappanos vízbe.

Kerüld az erős vegyszerekkel való érintkezést, az ezüsttisztító szerek használatát és ne tisztítsad ultrahangos tisztítóval! Úszás és tisztálkodás előtt vedd le az ékszert!

Mellőzd a sminkkel, krémekkel, parfümmel és más kémiai szerekkel való érintkezést!


Vigyázz, hogy ne érintkezzen érdes felületű tárgyakkal, mivel ezek áthatolhatnak a rózsaarany futtatáson és tárold külön a fehér tasakban!

Te is szeretnéd sokáig megőrizni PANDORA ékszereid ragyogását? A PANDORA ápoló készletet ide kattintva megvásárolhatod.

SEREBRO YOUTUBE CSATORNA

PANDORA NYAKLÁNCOK ÉS FÜLBEVALÓK FELÉPÍTÉSE

THOMAS SABO ÉKSZEREINK

SPIRIT ICONS JAKUPCSEK GABRIELLA AJÁNLÁSÁVAL

PANDORA KARKÖTŐ FELÉPÍTÉSE

KARÁCSONYI AJÁNDÉKÖTLETEK

PANDORA KARKÖTŐ MÉRETVÁLASZTÁS

PANDORA KOLLEKCIÓK BEMUTATÁSA

iratkozzon fel hírlevelünkre